Beter Buren

Beter Buren
Guido-Jan Geraerts


"Geef de jeugd een toekomst in Buren"

Jongerenraad Buren

"Hoe wil uw partij na de gemeenteraadsverkiezingen voor jongeren het verschil gaan maken?"‘Geef de jeugd een toekomst in Buren’

Beter Buren wil het verschil maken door preventie van schooluitval, overmatig drugsgebruik en zorgen voor gepaste bezigheden voor de jeugd. Daarvoor moet een digitaal/fysiek meldpunt worden vormgegeven en geopend. Jongerenwerk Buren zal op deze locatie zichtbaar, toegankelijk en bereikbaar zijn. Wij zien daar een soort workshopachtige voorziening waar getracht wordt jongeren meer met hun handen te laten doen in combinatie met hun capaciteiten op het gebied van denkwerk. Dit kan ook bijdragen aan de terugkeer naar school of naar passend werk. Het kan leiden tot het deelnemen aan de maatschappij door bijv. het volgen van gesubsidieerde opleidingen zoals NL leert door eventueel met begeleiding van jongerenwerk Buren.


Wij willen de jongeren de weg wijzen naar een mooie toekomst. In hetzelfde gemeentehuis is ooit onderzocht of er een brugklaslocatie zou kunnen worden gevestigd wij steunen deze ontwikkeling nog steeds. In combinatie met de plannen voor preventie schooluitval een mooie combinatie.


Vervoer naar school moet ook beter worden geregeld. Bus- treinverbindingen die aansluiten. Denk daarbij aan verbinding Buren met het station van Tiel of Culemborg.


Wij zien hoe het gesteld is in Buren met huisvesting voor jongeren. Jongeren die uitvallen, geen thuis meer hebben, Beter Buren wil deze op kunnen vangen met passende huisvesting die betaalbaar is.

Volg ons op Instagram!

Copyright © Alle rechten voorbehouden aan Jongerenraad Buren